Adres:
Sint-Jansbergsesteenweg 97, 3001 Heverlee

Rekeningnummer:
IBAN BE59 7370 1073 6226

Mail:
info@breeze.be

© Breeze 2019

Loading...
Contact2021-05-28T13:55:42+02:00

Hallo, wij zijn Breeze. Wat ons samenbindt is een verlangen naar meer van Jezus in onze levens. We geloven dat verandering bij onszelf begint en ontmoeten elkaar daarom regelmatig in kleine groepen op Changé. In die kleine groepen worden we veranderd door samen op weg te gaan, ons leven te delen en dat telkens te spiegelen aan het woord van God en het voorbeeld van Christus. Tussen Changéavonden door ontmoeten we elkaar één-op-één tijdens Het Bovenvertrek!

 

Loading...

Breeze is veel meer dan een organisatie. Wij zijn een beweging die bestaat uit jongvolwassenen met diverse kerkelijke achtergronden. Wat ons samenbindt is een verlangen naar meer van Jezus in onze levens, in onze kerken, in onze dorpen, in ons land en in deze wereld.

We geloven dat verandering bij onszelf begint en komen daarom regelmatig in onze eigen regio’s bij elkaar op Changé. Op Changé willen we ons in kleine groepen laten veranderen door samen op weg te gaan, ons leven te delen en dat telkens te spiegelen aan het woord van God en het voorbeeld van Christus.

Onze Visie

Onze Geschiedenis

In 2002 werd een groepje studenten geraakt door hoeveel van hun christelijke vrienden de kerk, en vaak ook het geloof, verlieten. In plaats van het hierbij te laten besloten ze samen te komen om na te denken hoe zij hierin een verschil zouden kunnen maken. Het was vanuit dat verlangen dat ze het Breeze manifest schreven.

Toen strekte Mozes zijn hand uit over de zee en de Here deed de zee de gehele nacht door een sterke oostenwind wegvloeien, maakte haar droog, en de wateren werden gespleten. Zo gingen de Israëlieten in het midden der zee op het droge; terwijl rechts en links de wateren voor hen waren als een muur. (Ex 14:21)

Het volk Israël leek voor een voldongen feit te staan. De soldaten van Farao kwamen eraan en zouden het volk afslachten of weer in slavernij voeren. Het volk zat ingesloten tussen de zee en het zwaard. Net zo lijken ook wij voor een voldongen feit te staan. De maatschappij spoort jongeren aan om God achter zich te laten en dringt haar normen op onder het mom van keuzevrijheid.

Vele jongeren raken het spoor bijster en lopen compleet verloren. En wij kunnen er niets aan doen.

Maar toen, zo lang geleden, liet God de wind los op de zee en zorgde zelf voor een uitweg. Ook nu kan God zijn wind loslaten, die onze jongeren zal bevrijden op manieren die we nooit hadden kunnen bedenken.Wind is een krachtig fenomeen: het kan bomen ontwortelen, huizen verwoesten en vele slachtoffers maken. Maar het kan ook als een heerlijk briesje door je haren waaien op een mooie zomerdag. Zo ook is de Geest van God krachtig én aangenaam tegelijk, en Zijn wind willen we doorheen Breeze laten waaien.

EN TOEN…
Een paar maanden later werd de ‘Meet, See, Feel & Act Day’ georganiseerd waarop tientallen Vlaamse organisaties en honderden jongeren werden uitgenodigd om elkaar te leren kennen. Het manifest werd voorgesteld en Breeze was officieel geboren. Wat volgde was een Tropical Praise in Leuven, de maandelijkse ‘A Prayer Evening’ in Hasselt en daarna ook het wekelijkse ontmoetingscafé ‘The Livingroom’.

Zwevend op de breeze van de jongerencultuur zijn er in de daaropvolgende jaren vele projecten gekomen en gegaan. Van de Breeze Awards tot PAL, The Box & The Basement; we bouwden altijd verder op de visies en ideeën van jonge mensen die bij ons kwamen aankloppen.

Tot in de zomer van 2014. God sprak heel duidelijk over een nieuwe koers die we met Breeze zouden mogen gaan uitvaren. We beslisten daarop om onze werking grondig te herzien en alle activiteiten zes maanden stil te leggen. Die tijd gebruikten we om de windmolens van Breeze opnieuw op de wind van Gods Geest af te stemmen. Op 1 januari 2015 kwamen we naar buiten met een vernieuwde visie én drie gloednieuwe projecten: Privé, Changé & Touché. 

Ondertussen zijn daar onder andere een aantal weekends & Dé Conferentie aan toegevoegd, en eigenlijk staan we nooit stil. Of misschien net wel: we staan zelfs regelmatig stil bij de impact die we maken en het verschil dat we zouden wíllen maken. Als we manieren zien om meer impact te maken, meer mensen bij God te brengen, jongeren dieper in Jezus te laten wortelen… dan gaan we daar voor! Dat maakt ons een organisatie die altijd in beweging is en zichzelf constant in vraag stelt.

Als jij het leuk zou vinden om daar met ons over mee te denken en werken, dan spreken we graag eens af voor een babbeltje. Stuur ons je verhaal dan zeker toe!